Llenties
Ingredients:聽
- 600g de llenties.
- 3 dents d’alls.
- 225g de ceba.
- 75g de porro.
- 180g de carabassa.
- 2 pebres verds.
- 200g de tom脿tiga.
- 100g de monget铆.
- Aigua.
- Oli AOVE.聽
- Esp猫cies i sal al gust.聽
Preparaci贸:聽
- El dia anterior, deixam les llenties amb remull amb molta aigua.聽
- Tallam en trossets molt petits els alls, la ceba i el porro. Dins una olla hi posam oli i quan estigui calent hi tiram les verdures tallades anteriorment.聽
- Removem i cuinam durant 15 minuts.聽
- Tallam la carabassa, tamb茅 a trossets petits i la tiram dins l’olla.聽
- Mentre es cuina, tallam el pebre i les mongetes i ho afegim a l’olla.聽
- Cuinam durant 5 minuts i afegim sal.聽
- Pelam la tom脿tiga, la tallam a trossets i la tiram dins l’olla. Cuinam i afegim les esp猫cies.聽
- Removem b茅 i cuinam durant uns minuts.聽
- Escorrim les llenties i les tiram dins l’olla.聽
- Mesclam b茅 amb el sofrit i afegim l’aigua. La quantitat d’aigua dep猫n de si ens agraden m茅s o menys l铆quides.聽
- Quan comenci a bullir, baixam el foc al m铆nim i deixam coure durant uns 45 min.聽
- Per acabar, rectificam el punt de sal i esp猫cies i comprovam que tot est脿 ben cuit.聽